Olemme siirtyneet 5.5.2018 phpBB-alustalle. Toistaiseksi kaikki alueet eivät ole näkyvissä, mutta keskustelun itse aiheesta pitäisi olla edelleen mahdollista.

Onnibus

Tällä alueella voit keskustella linja-autoliikenteestä ja linja-autoliikenteen kalustosta.
Anubis
Junior Member
Viestit: 5
Liittynyt: 24 Maalis 2013, 11:45

Onnibus

Viesti Kirjoittaja Anubis » 24 Maalis 2013, 13:31

Kai kaikki ovat jo kuulleet Onnibus-järjestelmästä? Halpalennoista tutut hinnoittelutyypit jne. Ainakin aluksi hinnat ovat olleet halpoja, tyyliin pari euroa Tampere - Pori väli.

Eri lehdissä on ollut asiasta juttua ja jutusteltu Matkahuollon edustajia. Silmiinpistävää on, että sen sijaan että Matkahuollon edustaja olisi kehunut omia palveluitaan; keskittyi haukkumaan Onnibus-järjestelmää. Itse olen ollut siinä luulossa, että hyvä johto keskittyy kehumaan itseään ja jättää kilpailijat rauhaan "haukkumiselta".

Ja mikä Matkahuollolle riittää? Esim. Tampereella Onnibussit ajaa suosiolla jonnekki hevonkuuseen, eikä keskustaan silti kuulemma se ei riitä, pitäisi ajaa vielä kaummaksi.

Toivoisin tähän keskustelua Onnibussista

Avatar
mrl586
Posting Freak
Viestit: 4748
Liittynyt: 15 Huhti 2005, 15:41

RE: Onnibus

Viesti Kirjoittaja mrl586 » 06 Huhti 2013, 17:53

Anubis kirjoitti: Kai kaikki ovat jo kuulleet Onnibus-järjestelmästä? Halpalennoista tutut hinnoittelutyypit jne. Ainakin aluksi hinnat ovat olleet halpoja, tyyliin pari euroa Tampere - Pori väli.
Eivätkös ne hinnat ala Onnibussilla kolmesta eurosta? Näin ainakin mainoksen mukaan. Sen sijaan Matkahuolto-hinnoittelua noudattavilla bussiyrityksillä ja VR-Yhtymän omistamalla Pohjolan Liikenteellä on ollut jopa alkaen 2 euroa hintoja.
Anubis kirjoitti:Eri lehdissä on ollut asiasta juttua ja jutusteltu Matkahuollon edustajia. Silmiinpistävää on, että sen sijaan että Matkahuollon edustaja olisi kehunut omia palveluitaan; keskittyi haukkumaan Onnibus-järjestelmää. Itse olen ollut siinä luulossa, että hyvä johto keskittyy kehumaan itseään ja jättää kilpailijat rauhaan "haukkumiselta".
Haukkuja kulkee molempiin suuntiin. Onnibussin suunnalta niitä tulee merkittävästi enemmän kuin Matkahuollon leiristä.
Sivuston tekninen ylläpitäjä

SCANIA N113CLB60AA-LG/Wiima K202L-221 :biggrin:
K202-sivut | K202 Galleria

Avatar
mrl586
Posting Freak
Viestit: 4748
Liittynyt: 15 Huhti 2005, 15:41

RE: Onnibus

Viesti Kirjoittaja mrl586 » 13 Kesä 2013, 22:17

Olen jo pidemmän aikaa kiinnittänyt huomiota Onnibussin mainoslauseeseen halvin tapa matkustaa. Tämä väitteen paikkaansa pitävyys voidaan kyseenalaistaa, sillä on usein olemassa Onnibussiakin halvempi matkustustapa. Markkinoinnissa esitettyjen väitteiden tulee olla tosia ja ne tulee tarvittaessa kyetä todistamaan. Onnibus ei ole esittänyt kiistattomia todisteita väitteensä tueksi.
Sivuston tekninen ylläpitäjä

SCANIA N113CLB60AA-LG/Wiima K202L-221 :biggrin:
K202-sivut | K202 Galleria

Anubis
Junior Member
Viestit: 5
Liittynyt: 24 Maalis 2013, 11:45

RE: Onnibus

Viesti Kirjoittaja Anubis » 25 Loka 2013, 18:02

mrl586 kirjoitti:Eivätkös ne hinnat ala Onnibussilla kolmesta eurosta? Näin ainakin mainoksen mukaan. Sen sijaan Matkahuolto-hinnoittelua noudattavilla bussiyrityksillä ja VR-Yhtymän omistamalla Pohjolan Liikenteellä on ollut jopa alkaen 2 euroa hintoja.
Yksittäisiä tarjouksia, mutta ei yksi kaksi tarjouslinjaa vielä keskiarvoa laske.
Anubis kirjoitti:
Haukkuja kulkee molempiin suuntiin. Onnibussin suunnalta niitä tulee merkittävästi enemmän kuin Matkahuollon leiristä.[/quote]

Mielenkiintoista, enpä ole aikaisemmin huomannut milloin Onnibussi haukkuisi kilpailijoita, sen sijaan kilpailijoiden taktiikkaa ja korkeita hintoja kylläkin.

Hieno juttu, että Jyväskylän Liikenne@Koiviston Auto hävisi Jyväskylän kilpailutuksen. Kilpailu on aina hyvästä ja näkihän sen mihin monopoli johtaa, eikös JL:n tarjous ollut melkein tuplat enemmän. Noh katteet kohdallaan.